Zwangerschapsmassage

Hartelijk gefeliciteerd met je zwangerschap. Vanaf de 14e week tot een dag voor de bevalling kan je genieten van zwangerschapsmassages, die een positieve uitwerking hebben op de zwangerschap zelf, de bevalling en ook op het herstel daarna.

Bel ons nu voor een afspraak: 06-28081588

Naast een ontspannende werking voor de spieren, zorgt de zwangerschapsmassage voor een betere doorbloeding, een verbeterde nachtrust en meer ontspanning rondom de bekken.

Daarnaast leidt de massage tot een betere werking van de placenta, een kleinere kans op vroeggeboorte en minder kans op complicaties tijdens de bevalling.

De zwangerschapsmassage leidt ook tot een sneller herstel na de bevalling en een kleinere kans op een postnatale depressie.

Bovenal maakt deze massage je bewust van het kindje in je buik en zorgt het voor ontspanning en rust, wat niet alleen jou ten goede komt, maar ook het kindje.

Zwangerschapsmassage


Het Touch Research Institute in Florida (USA) heeft meerdere wetenschappelijke onderzoeken gedaan naar de effecten van zwangerschapsmassage. De hierboven genoemde effecten komen in deze onderzoeken veelvuldig naar voren.